Bussemaker en Dekker in gesprek met leerkrachten tijdens Dag van de Leraar

Sep 24, 2015 door Twan Epe

Leerkrachten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het MBO staan centraal tijdens de Dag van de Leraar. Het ministerie van Onderwijs staat met een webinar stil bij deze dag, die maandag 5 oktober op het programma staat. Tijdens het webinar gaan minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker in gesprek met leerkrachten die zich aanmelden.

De minister en staatssecretaris van Onderwijs willen het webinar gebruiken om in gesprek te gaan met leerkrachten. Zij zijn vooral benieuwd hoe zij hun beroep uitoefenen, waar ze in hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan lopen en hoe ze de toekomst van het onderwijs zien. Desondanks bepalen de leerkrachten de inhoud van het webinar. Leerkrachten die zich inschrijven voor deze online talkshow kunnen niet alleen meekijken, maar bepalen ook wat er besproken wordt. Dit kan door online polls te beantwoorden en live in de uitzending vragen te stellen aan de gespreksleiders.

Digitaal aanmelden
Een webinar is een seminar met uitsluitend online publiek. Deelnemers zien en horen alleen de presentator en niet elkaar. Het programma is nog niet bekend, maar zal ruim voor aanvang gepubliceerd worden op webinar.nl/minocw. Op deze website kunnen leerkrachten niet alleen meer informatie vinden, maar zich ook aanmelden. Alle leerkrachten uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het MBO worden uitgenodigd om bij het seminar aanwezig te zijn. Het digitale college begint om 16:30 uur en duurt een uur.