Zelfstandig werken in de klas

E-learning door Teachers in Media

Zelfstandig leren werken en functioneren is een belangrijk aspect in zowel ons onderwijs, als in de gehele maatschappij. Door leerlingen in de klas te leren zelfstandig te werken en eigen werk te plannen, uit te voeren en na te kijken, worden zij voorbereid op het nemen van eigen verantwoordelijkheid en autonomie in de toekomst.

Het zelfstandig leren werken van leerlingen creƫert voor jou als leraar ook de mogelijkheid om je bezig te houden met de leerlingen die extra tijd en begeleiding nodig hebben in jouw klas. Op deze manier wordt het voor jou makkelijker te differentiƫren.

Natuurlijk is het niet van de ene op de andere dag mogelijk om met zelfstandig werken met uw leerlingen te starten en je zult je misschien afvragen wat de specifieke afspraken zijn die jij van tevoren met leerlingen maakt zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen met taken. In deze cursus worden stappen beschreven waarin je het zelfstandig leren in jouw klas in kan voeren. Je leert wat hierbij de te ontwikkelen vaardigheden van de leerlingen zijn, maar ook de eigenschappen en vaardigheden die jij als leraar toe dient te passen.

Wat je na deze cursus hebt geleerd

 

> Zelfstandig werken en de voordelen van het toepassen ervan.
> Organisatie en planning in de klas bij invoering.
> Rollen van leerlingen en leraar.
> Toepasbare werkvormen.

Cursusinformatie


> Tijdsinvestering (online): 4 SBU
>
> Auteur: Drs. Elvira van Tilburg - Psycholoog en onderwijsadviseur bij  


60,00

Euro
Kopen

Coupon

Heeft u een coupon van ons ontvangen?